Anadolu Lisesi Ölçme ve Değerlendirme

Ölçme Değerlendirme

Okulumuzda uygulanan akademik program sayesinde öğrenci eksiklikleri henüz daha konular çok fazla ilerlememişken tespit edilir ve eksikliklerin kapanması için öğrenciye özel program uygulanır.

Hafta içi verilen Kazanım Değerlendirme Testleri ile öğrencilerin branş bazlı kısa vadeli konu eksiklikleri tespit edilir. Bu eksikliklerin kapanması için bire bir ve grup dersleri planlanmaktadır.

Öğrencinin orta ve uzun vadeli durumunun ölçülmesi için ise ulusal çapta düzenlenen deneme sınavlarına katılım sağlanmaktadır. Test Okul Yayınları – Gür Yayınları – Çap Yayınları – Yanıt Yayınları – Bilfen Yayınları – Özdebir Yayınları –  Töder Yayınları- Endemik Yayınları gibi Türkiye çapında uygulanan ve katılımların yüksek olduğu deneme sınavlarına tüm seviyedeki öğrencilerimizle katılım sağlayıp öğrencilerimizin durumunu daha iyi ölçmek, varsa eksikliklerin düzeltilmesi için çalışmalar yapılmaktadır.