Anadolu Lisesi Üniversiteye Hazırlık

ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK

9. sınıflardan itibaren ek ders saatleriyle başlayan üniversiteye hazırlık çalışmaları dershane deneyimli öğretmenler tarafından yürütülmekte, her konu bitiminde uygulanan testlerle her ay özgün sorular hazırlanarak düzenlenen Bilgi Testi, Seviye Tespit Sınavları ve TYT-AYT deneme sınavlarıyla pekiştirilmektedir.

10. sınıfa gelen öğrencilere bilinçli şekilde kendilerini tanımış olarak meslek tercihi yapabilme şansı yaratılmaktadır.

Fen-Matematik bölümü olarak TYT çalışmalarına 9. sınıftan itibaren haftalık ders programları içinde matematik, fizik, kimya ve biyoloji dersleri dönüşümlü olarak birer saat, 10-11 ve 12. sınıflarda ikişer saat arttırılarak AYT programları esas alınarak hazırlık çalışmaları sürdürülmektedir. Bu çalışmalarda öğrencilere konu testleri, tarama testleri uygulanmaktadır.

Ayrıca çalışmaların sonuçlarını almak için aşağıda belirtilen tarihlerde deneme sınavları yapılmaktadır. Sonuçlar optik okuyucuda okutturulup soru analizleri, öğrencilerin almış oldukları puanlar elde edilerek eksik bilgileri tekrarlama fırsatı ortaya çıkmaktadır. Böylece öğrencilerin gerçek TYT-AYT'ye alışmaları, zamanı iyi kullanmaları ve sınav heyecanını yenmeleri sağlanmaktadır