Ortaokul Kulüp Etkinlikleri
Akım Ortaokulu bünyesinde bulunan ve öğrencilerimizin kendi ilgi ve istekleri üzerine katıldıkları kulüplerimiz şunlardır :
Bilişim ve İnovasyon Kulübü
Kulüp bünyesindeki öğrencilere kodlama üzerine temel eğitim verip bu konuda bilgilendirici çalışmalar yapmaktadır.
Yaratıcı El Becerileri Kulübü
Yaratıcı El Becerileri Kulübü’nde özellikle 3 boyutlu çalışmalar yapılmaktadır. Yapılan Heykel ve maket tasarımı gibi çalışmalar yıl sonunda sergilenmektedir.
Akıl Oyunları Kulübü
Akıl Oyunları Kulübü, öğrencilerin zihinsel egzersiz yapmalarını sağlayan bir çok oyun sayesinde strateji kurabilme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ulusal çapta düzenlenen bazı yarışmalara da bu kulüp bünyesinde öğrenci hazırlamaktayız.
Müzik Kulübü
Müzik Kulübü öğrencilerimizi ilgi ve yeteneklerine göre değerlendirip, yönlendirerek müziği sevdirmeyi ve bir enstrüman çalma yeteneğini geliştirmeyi, çok sesli söyleme ve çalma alışkanlığını kazandırmayı, koro çalışmaları ile toplu iş yapma alışkanlıklarını geliştirerek sosyalleşmelerini sağlamayı, yeteneklerini fark ederek kendilerine güven kazandırmayı amaçlamaktadır.
Öğrenciler çalışmalarını tamamladıkça okul içerisinde yapılan tüm etkinliklerde etkinliklerini sergilemektedir.
Sosyal etkinlik faaliyetlerinin temel taşlarından olan müzik kulübü okul içerisinde yapılmakta olan bütün etkinliklerde aktif rol almaktadır. Müzik kulübü aynı zamanda diğer kulüplerle de ortak çalışma içerisinde bulunmaktadır.
Müzik kulübünde yapılan çalışmalar her dönem sonunda Akım Müzik Gecesi etkinliğinde sergilenmektedir.
Dans Kulübü
Dans Kulübünde koordinasyon, denge esneklik, dayanıklılık, estetik ve disiplin becerileri yanında bireysel ve toplu olarak hareket edebilme yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenmektedir.
Ekoloji Kulübü
Ekoloji Kulübü okulumuzda bulunan tarım alanına ektiği sebzelerle tarım faaliyetlerini sürdürürken, ürünlerinin olgunlaşma sürecinde ise bölgemizdeki birçok tarımsal faaliyet yapan işletmeyi gezmektedir.
Mutfak Sanatları Kulübü
Geleceğin Master Cheflerinin yer aldığı mutfak sanatları kulübünde öğrenciler her hafta farklı bir yiyecek yaparak , temel gıda bilgileri konularında eğitilmektedir. Kulüp çalışmaları Lüleburgaz Belediyesi’nin Yemek Akademisi mutfağında, gıda mühendisi eşliğinde gerçekleşmektedir.
Tiyatro Kulübü
Tiyatro kulübü etkinliklerimizle bireyin doğasında var olan sanat ve estetik duygusunu oyunla birleştirmekte, tiyatronun eğlenceli tarafını eğitici bir şekilde kullanarak oyunlar ortaya çıkarmaktayız. Bu sayede öğrencilerimizi grup çalışmasına teşvik ettiğimiz gibi, onların sahneye çıkarak özgüvenlerini desteklemeyi de amaçlamaktayız.
Badminton Kulübü
Raket sporlarında biri olan badminton hem hız, hem de estetik bir spor dalıdır. Badminton, vücuttaki yağların yakılmasına yardımcı olan ve vücudun enerji seviyesini arttıran bir spor dalıdır. Özellikle gelişim çağında ki çocukların kas ve kemik gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.
Öğrencilerimiz, Badminton Kulübü ile hem profesyonel bir spor dalı ile ilgileniyor, hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar.
Dart Kulübü
Dart, bireylerin zihinsel yorgunluklarını atmak; günlük iş, okul, ev stresinden uzaklaşabilmek; yoğun zihinsel faaliyetlerden sonra dinlenebilmek için etkili bir araçtır.
Kulüp çalışmaları ile bölgemizde bulunan turnuvalara da öğrenci yetiştirmektedir.
Yüzme Kulübü
Yüzme Kulübünde öğrencilerimizin yüzme sporunu tanımaları ve sevmeleri, yüzmeye ilişkin temel becerileri geliştirmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öncelikli amacımız öğrencilerimizin su üstünde kalabilmelerine yardımcı olmak ardından stilli yüzmeleri konusunda onları desteklemektir.
Bu temel amaçlarımızın yanı sıra düzenli yüzen öğrencilerimizin sağlıklı bir iskelet kas sistemine sahip olabilmeleri konusunda sağladığımız katkılar bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimiz bireysel ve takım halinde okulumuzu yarışmalarda temsil etmektedirler.
Basketbol Kulübü
Basketbol Kulübünde, amaca yönelik sportif oyunlarla öğrencilerin bedensel beceri, esneklik, temel basketbol becerileri kazanmaları ve geliştirmeleri; dayanıklılıklarının arttırılması, el, göz ve denge koordinasyonlarının ve vücut duruş gelişimlerinin sağlanması hedeflenmektedir.